Відпочинок у Європі

Національна польська віза категорії d

Національну Польську візу, у більшості, відкривають ті, хто має запрошення на роботу в Польщу. Ця віза відноситься до категорії D і видається до одного року.

Національна польська віза категорії d

Національна польська віза категорії d

Наявність Карти Полякатакож є достатньою підставою для отримання польської національної візи. Запрошення на роботу в цьому випадку не потрібно. Національну візу типу Д можна прохати, якщо ви плануєте відрити гостьову візу, або плануєте їхати на навчання у Польщу.

Тобто, національна віза — це віза терміном перебування від 91 дня. А всі візи, які видані до 90 днів перебування є шенген візами.

Типи національної візи:

Документи в консульський відділ подаються особисто. Тривалість оформлення національної візи становить два-три тижні. Перший Ваш виїзд має бути саме через Польщу. Також бажано щоб всі печатки були в’їзду — виїзду були польськими.

Під час підписання митного кодексу виникли деякі правові нюанси. Виходячи з них, з Польською Національною візою бажано не відвідувати Данію.

Швейцарія не входить до складу митної угоди, проте вона дозволяє в’їзд іноземців, які мають шенгенську візу. Відвідування Швейцарії по національній візі Польщі може бути розцінено як незаконне.

У консульство Вам потрібно надати:

  • Дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 80% обличчя;
  • Паспорт закордонний і внутрішній;
  • Заповнену та зареєстровану візову анкету;
  • Медичну страховку;
  • Документи, що підтверджують мету поїздки — (запрошення на роботу, документи з університету).

Незалежно від типу оформлюваної візи, паспорт повинен відповідати наступним вимогам:

  • Після запланованого закінчення візи, закордонний паспорт має бути дійсний ще не менше три місяці;
  • Закордонний паспорт повинен мати як мінімум дві вільні сторінки для реєстрації візи;

Робоча віза — віза типу D: За законом по цій візі можна знаходитись 90 у півріччі в шенген зоні. Але у зв’язку з тим, що кордонів всередині шенгену немає, то ніхто не знає коли ви «перетнули» кордон Польщі з іншою країною. Цим користуються люди, які їдуть на роботу в Італію з Польською візою.

Тобто, перевагою робочої національної візи є те, що ви можете знаходитися в Європі не 90 днів за один раз, а всі 180!

Що таке віза типу D — це внутрішня, національна віза, що видається для перебування в одній країні з правом перебування в інших країнах шенгену не більше 90 днів на півріччя. Раніше по даній візі було дозволено перебувати тільки 5 днів в інших країнах.

З моменту набрання чинності нового візового кодексу (5.04.2010) даний тип візи дозволяє перебувати в інших країнах шенгену до 90 днів на пів року.

За законом з цією візою ви обов’язково повинні в’їхати і виїхати через Польщу.

Також, консульський збір за національну візу для українців, платити не потрібно. Якщо ви подаєте документи на візовий центр, візовий збір все одно сплачується.

При оформленні Польської Національної візи нерідко зустрічаються різні неприємні нюанси. Так, наприклад, вони завжди виникають при реєстрації анкети. Непідготовленій людині буде непросто зареєструвати анкету на Національну візу до Польщі, до того ж треба постійно стежити за тим, коли посольство відкриває «вікно» для реєстрації. Також виникають проблеми з неправильним оформленням документів і необхідного запрошення.

Якщо Ви хочете отримати Польську Національну візу без зайвого стресу, звертайтеся до нас. До того ж, у нас одні з найнижчих розцінок на ринку. Ми підготуємо і заповнимо за Вас необхідні документи.

Звернувшись до нас, Ви не тільки економите час і зберігаєте спокійними нерви, але й отримуєте гарантію швидкого і якісного оформлення всіх документів на візу в Польщу.

Завжди раді Вам допомогти!

Статті по темі:

247 Кментарів до Національна польська віза категорії d

  1. yliana:

    В мене карта поляка,я хочу кідкрити візу на основі своєї карти поляки дитині неповнолітній .Які потрібно документи,чи потрібний дозвіл від батька?

  2. Marianna:

    Доброго дня, мені відкрили національну візу (Д) на рік часу з терміном перебування 200 днів. Тобто 200 я можу безперевно перебувати в Польщі ?
    і якщо їхати в країну Шенгенської зони я можу перебувати 90 днів на півроку. питання наступне, як рахуються ці півроку? чи від дня в’їзду в Польщу ? Чи я можу поїхати в Німеччину, наприклад, легально перебувати там 90 днів, потім їхати в Україну і через півроку їхати знову в Німеччину, чи через 3 місяці ? Наперед дякую за відповідь

    • admin:

      Доброго дня. Там кордонів немає і ніхто не може взнати скільки ви днів там пробули 😉

      • Оксана:

        як це ніхто не може перевірити???
        приїхавши у іншу країну, яка не видавала вам візу, ви повинні зареєструватись!!!
        зупиняє вас поліція на вулиці, бере ваше запрошення, телефону за номером роботодавця і «взнає» скільки часу ви там пробули
        і тоді буде примусовий виїзд (і заборона на наст вїзди) з країни, яку ви вирішили просто відвідати і депортація з Польщі!!!
        тут можна перечитати правила використання польської візи типу Д
        http://www.polandvisa-ukraine.com/pdf/PracLegalnie-ua.pdf

        [ Що таке віза типу D – це внутрішня, національна віза, що видається для перебування в одній країні з правом перебування в інших країнах шенгену не більше 90 днів на півріччя. Раніше по даній візі було дозволено перебувати тільки 5 днів в інших країнах.
        З моменту набрання чинності нового візового кодексу (5.04.2010) даний тип візи дозволяє перебувати в інших країнах шенгену до 90 днів на пів року.] — ЦЕ У ВАС ВИРВАНО З КОНТЕКСТУ!!!таке право надається лише при відповідному дозволі! читайте правила і не дуріть людям голову!!!!!

        • admin:

          Оксана, якщо ви не розбираєтесь, то навіщо писати? Перечитайте ще раз питання, яке було задане!

          Ви скинули ссилку на брошурку «Працюєш у Польщі? Працюй легально!» Яким боком вона до даного питання?

          Може ви не знаєте, але в шенгені при перетині умовних внутрішніх кордонів ніяких штампів ніхто не ставить.

          Як турист, чи для відвідин родичів людина може відвідати ту чи іншу країну шенгену без дозволів і решти процедур.

          Якщо ОФІЦІЙНО працювати хочете у інших країнах з польською візою, то тоді потрібні дозволи і всяка біда.

          Так, що не дуріть голуву ви людям! Прорекламувати книжку хотіли?

      • саша:

        Добри день скажіть будьласка чи можна перекрити національнов візов шенген

  3. Христина:

    Добрий день. У мене робоча віза від 02-11-2015 до 16-08-16.дні перебування 180 днів. Що мені потрібно робити? У мене запрошення від 02-11-2015 до 31-01-2016 пізніше 01-03-2016 до 31-03-2016 пізніше 20-06-2016 до 16-08-2016.що мені робити? Порадьте будь-ласка. Дякую.

  4. Андрій:

    Добрий день я робив робочу візу через фірму і мені другий раз дали відмову. Скажіть будь ласка чи зможу я зараз відкрити роб візу чи через попередні дві відмови дадуть третю?

  5. nadyusha:

    В мене віза робоча в Польщу з 05.06.2015-08.04.2016,коли мож відкривати наступну візу

  6. Женя:

    Скажіть будь ласка чи можу я з нац. польською візою типу D, їхати в німеччину на роботу…дякую

  7. Назар:

    скажіть будь-ласка!.

    якщо в запрошенні номер паспорта не такий як у паспорті чи відкриють візу…чи можливо при поданні документів слід сказати про це…

  8. Ірина:

    Дали відмову піврічної візи по причині не
    обгрунтованості мети та умов запланованого
    перебування з буквами A C D і відмічено кружечком D . Нам з хлопцем збирала пакет документів одна фірма. Йому відкрили але тільки на 116 днів. Але в моєму запрошенні в прізвищі прийшла помилка і тому я змушена
    була чекати ще 2 дня. Тобто на 2 дня пізніше подала на візу. Що мені робити?

  9. Каріна:

    Доброго вечора! Маю гостьове запрошення від 01,03,2016 по 28,02,2017 Візу відкрили на 120 днів (їх мені буде замало) Чи можу я робити знову гостьове запрошення як використаю 120 днів(наприклад в липні 120 днів закінчуться) і з якого моменту ? Чи потрібно буде анулювати запрошення попереднє чи ні

  10. Я маю відкриту національну візу польську чи можу я відкривати візу сша.дякую

  11. Чи можна при наявності відкритої польської національної візи подати заявку на візу в сша

  12. екатерина:

    якщо в мене 2 відмови, причина-не вказана мета) я так зрозуміла що в мене не добре запрошення, зарез мені дають 100 відсоткове добре запрошення чи є надія що відкриють, якщо не відкриють що робити далі, підскажіть???

  13. stepan:

    Добрий день,чи можна на польській національній візі заіхати в англію?

  14. Лідія:

    Доброго дня! Мій чоловік працюєу Варшавіу нього річне запрошення я з дитиною яка має 1 рочок хочем переіхати до нього яку візу відкривати щоб проживати там легельно і щоб при необхідності змогли сходити до лікаря а потім відати дитину на навчання у садочок?

  15. Саша:

    добрий день.. підкажіть будь ласка в мене річна робоча віз від воєвуди чи я можу полетіти в португалію самольотом на 2 тижні і на скільки взагалі можна зараз виїжати в країни ЄС? дякую

  16. Ірина:

    Доброго дня! Відкрита віза типу D,коридор закінчується у серпні ,а сама віза до вересня,чи можу я подаватися на воєводську до закінчення візи,тобто у серпні.

  17. Артем:

    Доброго дня цікавить так питання. Коли відкривав візу, то запрошення давав один роботодавець. Потім він відмовився чекати довго але я візу відкрив. Зараз знайшов нового роботодавця який мені готовий вислати запрошення чи пропустять мене на кордоні? І чи на візі вказується хто саме? і куди саме запрошують?

  18. Юрій:

    Доброго дня. отримав відмову на національну візу — підскажіть які документи повертаються і чи повертають запрошення від воєводи? дякую.

  19. Юрій:

    Доброго дня. Підкажіть будь-ласка. Дитина має польську нац.візу кат. Д.( навчається ) Зараз в Україні . Хочемо поїхати разом на море через Венгрію. Чи не буде проблем в дитини при перетині венгерського кордону з такою візою ?Дякую

  20. Іванна:

    Добрий день,в мене віза відкрита з 26.08.2016, потрібно переїхти кордон раніше.Чи можна переїжати раніше вказаного числа?Чи можливо що не пропустять через кордон?

  21. Каріна:

    Добрий день! В мене гостьове запрошення на рік 1.03.16 по 28.02.17візу відкрили на 150 днів їх мені замало Питання:тютілька в тютільку всі 150 днів я не зможу використати що мені робити друге гостьове запрошення аж з 1.03.17 чи можна швидше

  22. галя:

    ДОБРОГО дня,чи зможу я поїхати до Німеччини на 5 -6 днів по польській робочій візі з Варшави,як турист до подруги?

  23. саша:

    Добрий день скажіть будьласка чи мажна шенген візу перекрити національнов.

  24. Олена:

    Добрий день. Підкажіть, будь-ласка, плануємо працювати за запрошенням лише три міс офіційно за нацвізою D 180/360, а далі пропонують роботу в Німеччині/Англіі по лизингу. Чи це законно та як правильно вираховувати кількість днів перебування у двох краінах, чи потрібно лише плюсувати загальну кількість днів? Дякую заздалегідь.

  25. Іван:

    Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, чи будуть виникати якісь проблеми у мене при виїзді із-за кордону по національній польській візі категорії д, якщо я перетинав кордон при в’їзді саме через Словаччину,а не через Польшу, і це мій перший в’їзд до Європи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

111 in 0,722