Відпочинок у Європі

Національна польська віза категорії d

Національну Польську візу, у більшості, відкривають ті, хто має запрошення на роботу в Польщу. Ця віза відноситься до категорії D і видається до одного року.

Національна польська віза категорії d

Національна польська віза категорії d

Наявність Карти Полякатакож є достатньою підставою для отримання польської національної візи. Запрошення на роботу в цьому випадку не потрібно. Національну візу типу Д можна прохати, якщо ви плануєте відрити гостьову візу, або плануєте їхати на навчання у Польщу.

Тобто, національна віза — це віза терміном перебування від 91 дня. А всі візи, які видані до 90 днів перебування є шенген візами.

Типи національної візи:

Документи в консульський відділ подаються особисто. Тривалість оформлення національної візи становить два-три тижні. Перший Ваш виїзд має бути саме через Польщу. Також бажано щоб всі печатки були в’їзду — виїзду були польськими.

Під час підписання митного кодексу виникли деякі правові нюанси. Виходячи з них, з Польською Національною візою бажано не відвідувати Данію.

Швейцарія не входить до складу митної угоди, проте вона дозволяє в’їзд іноземців, які мають шенгенську візу. Відвідування Швейцарії по національній візі Польщі може бути розцінено як незаконне.

У консульство Вам потрібно надати:

  • Дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 80% обличчя;
  • Паспорт закордонний і внутрішній;
  • Заповнену та зареєстровану візову анкету;
  • Медичну страховку;
  • Документи, що підтверджують мету поїздки — (запрошення на роботу, документи з університету).

Незалежно від типу оформлюваної візи, паспорт повинен відповідати наступним вимогам:

  • Після запланованого закінчення візи, закордонний паспорт має бути дійсний ще не менше три місяці;
  • Закордонний паспорт повинен мати як мінімум дві вільні сторінки для реєстрації візи;

Робоча віза — віза типу D: За законом по цій візі можна знаходитись 90 у півріччі в шенген зоні. Але у зв’язку з тим, що кордонів всередині шенгену немає, то ніхто не знає коли ви «перетнули» кордон Польщі з іншою країною. Цим користуються люди, які їдуть на роботу в Італію з Польською візою.

Тобто, перевагою робочої національної візи є те, що ви можете знаходитися в Європі не 90 днів за один раз, а всі 180!

Що таке віза типу D — це внутрішня, національна віза, що видається для перебування в одній країні з правом перебування в інших країнах шенгену не більше 90 днів на півріччя. Раніше по даній візі було дозволено перебувати тільки 5 днів в інших країнах.

З моменту набрання чинності нового візового кодексу (5.04.2010) даний тип візи дозволяє перебувати в інших країнах шенгену до 90 днів на пів року.

За законом з цією візою ви обов’язково повинні в’їхати і виїхати через Польщу.

Також, консульський збір за національну візу для українців, платити не потрібно. Якщо ви подаєте документи на візовий центр, візовий збір все одно сплачується.

При оформленні Польської Національної візи нерідко зустрічаються різні неприємні нюанси. Так, наприклад, вони завжди виникають при реєстрації анкети. Непідготовленій людині буде непросто зареєструвати анкету на Національну візу до Польщі, до того ж треба постійно стежити за тим, коли посольство відкриває «вікно» для реєстрації. Також виникають проблеми з неправильним оформленням документів і необхідного запрошення.

Якщо Ви хочете отримати Польську Національну візу без зайвого стресу, звертайтеся до нас. До того ж, у нас одні з найнижчих розцінок на ринку. Ми підготуємо і заповнимо за Вас необхідні документи.

Звернувшись до нас, Ви не тільки економите час і зберігаєте спокійними нерви, але й отримуєте гарантію швидкого і якісного оформлення всіх документів на візу в Польщу.

Завжди раді Вам допомогти!

Статті по темі:

252 Кментарів до Національна польська віза категорії d

  1. Олександр:

    Добрий день, підскажіть будь ласка в мене національна віза категорії D MULT, перший вїзд Польша, був там пару місяців повернувся додому, чи можу я тепер з України полетіти до Німечини, а потім до королівства Норвегії опираючись на:Згідно з Постановою (ЄС) № 265/2010 Європейського Парламенту та Ради від 2.03.2010 щодо змін до Конвенції про виконання Шенгенської угоди та постанови (ЄП) № 562/2006 щодо пересування осіб із візою для довгострокового перебування візи категорії D, видані країнами-учасницями Шенгенської угоди, починаючи з 5.04.2010 року дійсні і для території Шенгенських країн та дозволяють перебування протягом максимум 90 днів на півроку.
    Чи тільки через Польшу маю право їздити

  2. Юлия:

    Доброго дня маю карту поляка и рiчну вiзу чи можу я працювати в Чехii?

  3. Ярина:

    Добрий день, у мене польська віза D, а ціль 11(на навчання). І чи можу я полетіти з такою візою в Португалію?

  4. Катя:

    Доброго дня. Я маю 2 польських робочих візи. Тепер хочу їхати в Німеччину після закінчення 2-ї візи. Підкажіть будь ласка яку візу краще відкрити, щоб термін перебування в Німеччині був якнайбільший? Яке запрошення для цього потрібне і з якої країни?

    • admin:

      Доброго дня. Можете зробити ще одну польську національну візу, наприклад по зезволенню. Або пробуйте німецьку відкривати

  5. Наталя:

    Доброго дня! Я офіційно працевлаштована, але на даний момент знаходжусь у декретній відпустці і хочу з чоловіком поїхати на роботу у Польщу. Чи відкриють мені візу, чи можуть виникнути якісь проблеми? Що писати в графі «робота»? І ще одне, чи може непогашена заборгованість кредитної карти стати проблемою для виїзду за кордон?) наперед дякую

    • admin:

      Доброго дня. Візу відкриють, у графі робота нічого не пишите, кредит не помішає (якщо, звичайно, вас не шукає міліція 🙂 )

  6. Сергій:

    Добрий вечір.Які для мене будуть наслідки, якщо я буду перебувати з польською національною візою в іншій Шенгенській країні більше 150 днів?

  7. Роман:

    Добрий день! У мене закончилась польська віза типу мульт Д 160 днів 04-01-15. Карідор має бути? Коли я зможу відкрити візу?

    • admin:

      Добрий день. У даної візи є річний коридор. Рахується з першого дня вїзду і на рік. Після його закінчення зможете відкрити таку ж візу.

  8. Таня:

    скажіть таке будь ласка, якщо в мене не використано 67 або наприклад 42 дні робочої візи, мені відкриють національну візу??

  9. Татьяна:

    Добрый вечер!Подскажите пожалуйста,у меня рабочая польская виза типа Д,могу ли я первый раз заехать в ЭС,через кордон с Словацкой Республикою?

    • admin:

      Доброго дня. Думаю, що так. Там з Угорщиною були якісь проблеми…

      • Люда:

        Доброго дня. Скажіть будь-ласка чи можна летіти в Женеві з Праги по польській національній візі д 02? Білет буде у дві сторони .

  10. Тетяна:

    Доброго дня!В мене відкрита польська національна мультивіза на 365 днів по Карті Поляка, відкрита 21.10.2015. Поїхати по ній поки що не було змоги. Підскажіть чи існують якісь терміни на перший перетин кордону? Чи я можу їхати коли мені буде зручно?

    • admin:

      Доброго дня. Якщо у вас віза по карті поляка, то можете їхаи коли завгодно — там конкретних термінів на перший в»їзд немає

  11. Ліда:

    Доброго дня!
    Напишіть будь-ласка, якщо відкрита національна польська віза типа Д, але виникли обставини, що унеможливлюють виїзд до Польщі, то чи в подальшому я зможу відкрити візу. Якщо так-то по закінченню якого терміну можна це зробити?
    Наперед вдячна за відповідь.

    • admin:

      Доброго дня. Якщо ви не використали візу, то нічого страшного немає. У подальшому зможете відкрити візу зразу по закінченню попередньої.

  12. Мар'яна:

    Добрий день!хочу відкривати робочу візу в Польщу,але плануюю їхати десь в травні -червні.скажіть будь ласка, якого типу візу краще відкривати і КОЛИ? чи можу я вже зараз оплачувати послуги візового центру і збирати необхідні документи?
    і ще одне питання…чи обов’язково їхати до того роботодавця працювати, який видав запрошення на роботу??Дякую

    • admin:

      Доброго дня. Потрібно дивитись за чергами, якщо реєстрація проходить зараз на потрібні вам дати, то звісно можете ВЖЕ реєструватись, а так — відкривати візу можна за 3 місяці до планованого в»їзду.
      Можете їхати куди завгодно, головне щоб у вас були відповідні документи на поїздку.

  13. Денис:

    Доброго дня
    Є відкрита робоча віза класу D але хочемо поїхати в Іспанію яку інформацію потрібно знати щоб уникнути всіляких проблем?Дякую

  14. ігор:

    Доброго дня! В мене польська нац. візаD на 180 днів. Я перетнув кордон перший раз 13.09.2014р. Перебував до 20.11.2014р. за кордоном. Другий раз перетнув 23.01.2015р. Скажіть будьласка, скільки я можу знаходитись за кордоном і чи рахуються мені ті дні, які я перебував на Украіні? Дякую

    • admin:

      Доброго дня. Можете бути взагальному за кордоном 180 календарних днів, обмежуючись тільки терміном дії візи.

  15. Доброго дня. Порадьте як краще…мала 4 візи шенген. 2 до Німеччини (студеньська пректика, гостьова в Польшу і остання бізнес-віза до Польші. Але бізнес була відкрита на 20 днів с тримісячним коридором і я її невикористала.
    Зараз хочу відкрити знову Польський Шенген та незнаю яку робити щоб було 100% (тобто щоб неприйшла відмова).Яку краще робити, гостюву, робочу, національну чи може щось ще порадите?

    • admin:

      Доброго дня. Гостьова віза має 99,9% позитивних рішень, і якщо є можливість краще робіть її.

  16. Галина:

    Мого брата депортували 2 роки назад з Італії.Чи може він відкрити національну робочу візу в Польщу?

  17. ірина:

    в мене є карта поляка і шинген віза. чи можу я з такими документами працювати в польщі , чи мені потрібно виготовляти робочу візу?

  18. Юра:

    добреого вечора, я хочу по польскій візі полетіти на декілька днів у Швецію, в польщі вже біля 2 місяців, відкрита віза польська робоча, які документи в аеропорту потрібно надати щоб туда вилетіти?

    • Ріта:

      Доброго вечора!
      Три місяці тому, я, мешканка України, маючи польську візу шенген, ціль видання 7, їхала до Швейцарії. На польсько-німецькому кордоні, нас зупила німецька поліція, при перевірці мого паспорта та після декількох запитань до мене: куди направляюсь, мета моєї поїздки і на скільки днів, німці вирішили, що я використовую візу не за призначенням.Тому що з польською візою відразу попрямувала до Швейцарії, перетнувши тільки польський кордон.
      Також запитували у мене чому я не відкривала для поїздки в Швейцарію , швейцарську візу.
      Хоча, по такій візі я їхала до Швейцарії не вперше. Раніше ніяких проблем не виникало. Наскільки я знаю, ми маємо право їхати в країни шенген зони з такою візою. Чи не так?
      Отже, хочу у вас запитати, чи мали право німецькі поліцаї анулювати мені візу, що й вони і зробили, після допиту. В результаті , я повернулась на Україну.
      І ще одне запитання, чи можу я зараз відкрити нову візу у тому ж паспорті, де анульована віза, і чи не виникне ніяких проблем у консульстві? Чи краще все ж таки зробити новий паспотр?
      Дякую за відповідь.

    • admin:

      доброго дня. Якщо працюєте офіційно то візьміть запрошення, договір з роботодавцем і все таке і попередьте поляка, що ви їдете на декілька днів на відпочинок, щоб він підтвердив, якщо зателефонують

  19. оля:

    У мене відкрита віза до кінця року,але на 91 день.Поясніть будь ласка,коли і на скільки мені їхати.І чи можна її продовжити у Польщі і в яких випадках?

    • admin:

      Їхати коли потрібно, зважаючи на тип запрошення. Продовжити у Польщі неможливо, крім особливих випадків: термінова операція чи щось подібне

  20. наталья:

    якщо відкрита робоча візаD терміном на 96 днів (запршення було на пів року проте зрізних обставим воно закінчувалось тому на 180 днів не вдалось відкрити) через який термін можна відкрити наступну робочу візу і на скільки днів

    • admin:

      залежить від того як ви нею зкористалися чи скористаєтесь і яка була попередня віза. Напишіть детальніше

  21. Андрій:

    Доброго дня, маю польську візу категорії Д, мульт., на 180 днів, ціль видання 05.
    Віза закінчується 30 березня 15 року. Я ще не був в Польщі, бо не було потреби. Це-моя перша віза і мені цікаво. чи треба цю візу прокатувати, щоб вона не попала? Чи не треба, щоб скоріше відкрити наступну візу ?

    • admin:

      Доброго дня. «Прокатувати» 🙂 нептрібно. Якщо її термін закінчився можете відкривати нову.

  22. оля:

    чи потрыбно сплачувати за чергу щоб поъхати в
    Польшу якщо э карта поляка?

  23. привіт!підкажіть будь ласка,в мене націлнальна віза Д(гостьова) по ній хочу їхати в німеччину а звідти летіти до єгипта відпочивати,чи не буде в мене проблем з німцями в аеропорту німеччини чому я з польською візою з німеччини лечу в єгипет?))дякую

  24. володимир:

    Підкажіть будь-ласка чи може посольство польші відкрити візу меншого терміну як той який зазначається в запроші тобто якщо взяти запрошення на роботу на 6 місяців а посольство відкриє робочу на 1 місяць???. Думаю робити собі візу робочу в польшу але як наслухаюсь що багато відмов кбо скорочуть термін вже не знаю робити чи ні! Дякую

  25. БОГДАН:

    скажіть будь ласка .по гостьовому запрошені на який термін можуть видати візу.чи я можу перебувати в другому місті.ну наприклад запрошуюча сторона мешкае в Варшаві а я перебуваю в Радомі.??після гостьового запрошення чи я маю праву отримати робочу візу.чи потрібно чекати закінчення коридору гостьвого запрошення ??і остане за який час робиться гостьове запрошення

    • admin:

      Якщо родичі дають запрошення, то можуть дати 180/360, якщо не родичі — 90/180. Можете перебувати.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

117 in 2,144