Відпочинок у Європі

Як отримати вид на проживання і громадянство в Італії

Які візові пільги дає покупка нерухомості за кордоном

Покупка житла в Італії надає деякі візові пільги. Власник нерухомості може отримати візу на багаторазовий в’їзд в цю країну. Але отримати мультивізу можна лише після придбання за кордоном нерухомості.

Для того щоб її оформити потрібно надати оригінал виписки з реєстру закордонної нерухомості та ксерокопію документа, що підтверджує право власності. Для того щоб купити нерухомість потрібна в’їзна віза. При цьому якщо ви володієте нерухомістю в Італії, це ще не дає права на отримання виду на проживання.

Як отримати право на вид на проживання

Рішення надати право на вид на проживання приймається в консульстві, після надання пакету документів разом з дозволом з правління поліції за місцем перебування нерухомості. У пакет документів для заявки на відповідну візу входять також: страховка на весь період перебування, документи, що підтверджують достатню фінансову спроможність і основний список документів, що потрібно для відкриття візи в Італію.

Візьміть до уваги, що згідно із законодавством Італії мінімальна сума річного доходу іноземного громадянина, що бажає визначити Італію своїм місцезнаходженням, повинна бути не менше подвійної річної суми соціальної субсидії. Джерелами такого доходу можуть бути пенсії, здача в оренду житла, комерційні заняття зі стабільним доходом.

У разі позитивної відповіді консульства ви отримуєте візу типу D, що дає право перебувати в Італії до 365 днів. Після цього по в’їзді до Італії слід подати в поліцейське управління документи на дозвіл на проживання.

Спочатку тимчасовий дозвіл на проживання надається строком на один рік, а потім його можна продовжувати кожні два роки до досягнення п’яти років.

Щоб продовжити дозвіл на проживання та отримати дозвіл на постійне проживання будуть потрібні документи, що підтверджую наявність місця проживання і доходу в Італії.

Іншими обставинами, що сприяють отриманню дозволу на проживання, є узи шлюбу з громадянином цієї країни або створення юридичної особи.

Як отримати право постійного місця проживання

Постійну посвідку на проживання можна отримати по досягненню п’яти років проживання в Італії. Отримавши ПМЖ, ви стаєте резидентом країни і отримуєте фактично всі ті ж права, що й громадяни Італії, окрім виборчого права. Це право отримання освіти, право на медичну допомогу, право безперешкодного в’їзду і виїзду за кордон та інше.

Як отримати громадянство Італії

Нерезидентам Італії для отримання громадянства треба прожити офіційно на території цієї країни від десяти років, не мати судимостей і отримувати достатній прибуток. Резидент, що одружився з італійцем, також визнається громадянином Італії.

При цьому володіння італійською мовою не є неодмінною вимогою для отримання громадянства в Італії, на відміну від вимог про отримання громадянства в Німеччині. Зверніть увагу, що Конституція і Закони Італії не забороняють подвійного громадянства.

Статті по темі:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

65 in 0,630