Відпочинок у Європі

Туристична віза в Литву

Для поїздки в Литву українцям потрібна віза, яку можна оформити через візовий цент чи посольство. Для цього потрібно пройти ряд процедур, щоб мати змогу відвідати Шенген.

Туристична віза в Литву

Туристична віза в Литву

У Литві діє Шенгенська угода, тому зроблена вами шенгенська віза в Литву дозволить вам відвідати також інші країни Шенгену (це, наприклад, сусідні Латвія, Естонія, а також Фінляндія та Швеція).

Посольство Литовської Республіки на розгляд приймає заяву про видачу Шенгенської візи тільки тоді, коли Литовська Республіка є основною метою поїздки. Якщо ви маєте намір відвідати кілька держав — членів Шенгенської угоди, — оформити візу Литви варто в тому випадку, якщо в цій країні ви плануєте перебувати більшу частину часу. Якщо ж неможливо однозначно визначити країну основного перебування.

Існує багато типів литовських віз. Наприклад, віза категорії «С» — це, здебільшого короткострокова шенгенська віза, яка видається туристам, а також тим, хто має на меті відвідування родичів або друзів, відрядження або ж транзит через Литву.

Крім шенгенських віз, Посольство Литви видає також візу категорії «D» — це національна віза для тих, хто планує довгострокове (більше 3 місяців) перебування у Литві. Вона також дає права залишати межі країни.

Але сьогодні мова йтиме про туристичну візу в Литву, оскільки вона є найпоширенішою і доступнішою для відвідин Європи.

Тел: +38 (093) 891 48 67 – Володимир
Тел: +38 (098) 958 42 13
E-mail: vollodimir@gmail.com

Литовська туристична віза

Литовська туристична віза

Щоб отримати візу до Литви, потрібно врахувати термін оформлення візи. Оформлення візи в Литву займає близько 15 днів, проте в окремих випадках строки можуть змінюватись. Так що якщо ви хочете оформити литовську шенгенську візу, краще звертатися не пізніше, ніж за цей період до запланованої поїздки.

При подачі документів на литовську туристичну візу потрібно заплатити офіційні збори — 35 євро консульський збір і, близько, 20 євро візовий збір. Оплата здійснюється будь-якою зручною валютою у відповідному відділенні банку.

Річну туристичну візу в Литву з багаторазовим в’їздом (90/360) можна просити в тому випадку, якщо в закордонному паспорті вже була туристична віза цієї країни і ще одна туристична віза іншої країни (бажано дві литовські візи).

Отримання першої (короткострокової) візи в Литву неможливо без бронювання готелю на цей термін з 100 % оплатою. Перед тим, як отримати візу в Литву, ви повинні подбати і про документальне підтвердження ваших фінансових можливостей – банківська довідка.

Для оформлення туристичної візи необхідно надати наступні документи:

  • Візова анкета, підписана особисто заявником
  • Діючий закордонний паспорт з двома чистими сторінками з терміном дії на момент закінчення поїздки не менше 3 місяців, та його копії
  • Внутрішній паспорт, а його копії
  • Міжнародна медична страховка на суму не менше 30000 євро на весь термін перебування і на всі країни «Шенгенського простору»
  • Підтвердження про бронювання готелю та його оплати
  • Підтвердження достатньої кількості коштів на весь період перебування в країні (довідка з банку)
  • Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням посади, окладу, дати зарахування на посаду (для пенсіонерів — копія пенсійного посвідчення, для студентів — довідка з місця навчання)
  • Оригінали та копії авіаквитків в обидва кінці або підтвердження броні квитків, або інші проїзні документи
  • 2 фото розміром 35×45 мм, кольорові, без кутів і овалів на білому фоні
  • Також у консульських установах можуть вимагати додаткові документи при подачі на візу

Якщо вам необхідна литовська віза – скористайтесь нашою допомогою за телефонами, що у нас на сайті.

Статті по темі:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

74 in 0,645